Na het filteren is het tijd om het wort te koken. Over het algemeen zal dit koken tussen de 60 en 90 minuten duren. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat de kwaliteit van je bier ten goede zal komen. Zorg voor een mooie rollende kook. Als je te heftig kookt verdamp je te veel en daardoor eindig je met een lager volume. Je kan er dan voor kiezen om het wort te verdunnen zodat je weer op de juiste cijfers uitkomt. Doe geen deksel op de pan tijdens het koken maar laat je wort verdampen. Je hebt minder opbrenst maar wel lekkerder bier. Als je kookt zonder deksel dan krijgen vluchtige geur- en smaakstoffen de kans om het wort te verlaten. Sommige brouwers leggen het deksel ook schuin op de pan zodat er minder verdampt en je minder energie kwijt bent. Onze voorkeur gaat uit naar koken zonder deksel.
Maak direct je eigen bier!
Begin met een extract uit blik en verdiep je in het brouwproces via de 8 stappen en onze vraagbaak.
Bestellen doe je hier!

Bestellen doe je hier!